Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή έναρξης των επετειακών εκδηλώσεων, που έχει σχεδιάσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσω του Δια­δικτύ­ου και του Ραδιοφώνου, από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imfth.gr), από το κανάλι της στο YouTube και τον Ραδιοφωνικό της Σταθμό στους 89,4 fm.

Οι επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 τελούν υπό την ευλογία και αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2021, κάθε μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε όλη τη Φθιώτιδα θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μεταδόθηκε αρχικά το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ για το επετειακό έτος 2021.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νέο έτος και για την έναρξη των εορτασμών επί τη συμπληρώσει 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των τοπικών αρχόντων, οι οποίοι εξήραν το έργο της τοπικής εκκλησίας και εξέφρασαν τα θερμά συγχαρητήρια τους στον Σεβασμιώτατο για το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και την άρτια διοργάνωση τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι: κ. Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομικών – Βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας, Ιωάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας, Γεώργιος Κοτρωνιάς – Βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας – Βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας, Ιωάννης Σαρακιώτης – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Φάνης Σπανός – Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Αθανάσιος Καρακάντζας – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος – Δήμαρχος Λαμιέων, Αθανάσιος Ζεκεντές – Δήμαρχος Λοκρών, Γεώργιος Χαντζής – Δήμαρχος Μακρακώμης, Βιργινία Στεργίου – Δήμαρχος Στυλίδας, Χαράλαμπος Λιόλιος – Δήμαρχος Δομοκού, Ιωάννης Συκιώτης – Δήμαρχος Καμένων Βούρλων και η Αθανασία Στιβακτή – Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Διά του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν»

Στο τέλος παρουσιάστηκε αναλυτικώς το Πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων από τον αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, συνοδικό γραμματέα και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν εξ αποστάσεως για πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Πολύ σύντομα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα μας όπως το έχουμε οραματιστεί… Μ’ αυτές τις ευχές και με πολλή ευγνωμοσύνη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο και Προκαθήμενο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τα σεπτά μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και ιδίως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος που αγκάλιασαν και έθεσαν υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος αυτές τις εκδηλώσεις μας, με πολλές ευχαριστίες σε όλους τους τοπικούς φορείς, που έρχονται συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι και με πολλές καρδιακές ευχές κηρύσσω την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων και εύχομαι στο τέλος του 2021 τα συμπεράσματα, τα οποία όλοι μαζί θα έχουμε αποκομίσει να μας βρουν υγιείς, ασφαλείς, δυναμωμένους, πλούσιους σε γνώσεις, σε εμπειρία και πάνω απ’ όλα πολύ πλούσιους σε όρεξη και σε διάθεση για ένα καλύτερο μέλλον που δικαιούται η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ετήσιο πρόγραμμα των Εκδηλώσεων είναι δημοσιευμένο στο Ημερολόγιο του 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.