Τα συλλυπητήρια προς την Εκκλησία της Ρωσίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, με αφορμή την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 139 άνθρωποι.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας, απέστειλε συλλυπητήρια στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στο Krasnogorsk, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Με βαθιά λύπη έμαθα για την τραγωδία, η φρίκη της οποίας συγκλόνισε τη Μόσχα την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής”, αναφέρει. “Στόχος, πρώτα απ ‘όλα να προσπαθήσουν να προκαλέσουν πλήγμα σε αυτή την παροδικότητα, αρπάζοντας βίαια τους ανθρώπους από την επίγεια ζωή και σπέρνοντας φόβο στις καρδιές των επιζώντων. Ας δυναμώσουμε από τον Χριστό, ας αντιτάξουμε το Ευαγγέλιο στο κακό και ας κλίνουμε την καρδιά μας σε αυτούς που τώρα, αυτή τη στιγμή, χρειάζονται πνευματική βοήθεια”, προσθέτει.

“Συμπονάμε ειλικρινά την Αγιώτητά σας και το σύνολο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και προσφέρουμε θερμές προσευχές για όσους σκοτώθηκαν”, σημειώνει.

Η Ρωσία, συνεχίζει να θρηνεί για τους -ως τώρα- 139 νεκρούς και «βράζει» από οργή. Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες, όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Την θλίψη τους και την αμέριστη συμπαράσταση προς τον Ρωσικό λαό εξέφρασαν Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.