Λιτάνευση των Ιερών λειψάνων το βράδυ του Σαββάτου από τον Άγιο Θεράποντα στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Πλήθος πιστών συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων της Λέσβου που κορυφώθηκαν με την λιτανεία των Ιερών λειψάνων το βράδυ του Σαββάτου από τον Ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία ενώ στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και Λήμνου κ. Ιεροθέου. Μετά τον εσπερινό τα λείψανα σε πομπή μεταφέρθηκαν μέσω της Προκυμαίας στο Μητροπολιτικό Ναό. Η πομπή με την συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας της 98 ΑΔΤΕ έκανε την καθιερωμένη στάση στο παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης και αμέσως μετά στην προκυμαία όπου είχε στηθεί εξέδρα. Εκεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος ανέγνωσε τους εν Λέσβο αλλά και εκ Λέσβου καταγόμενους Αγίους απευθύνοντας δέηση.Με την σειρά του μιλώντας στην τελετή ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος εξήρε το ποιμαντορικό έργο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου.

Αμέσως μετά η πομπή συνεχίστηκε μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό. Εκεί σήμερα Κυριακή επί του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την οποία και ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των Αγίων της Λέσβου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.