Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 και ώρα 3.30 μ.μ., στο πλαίσιο της Ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, στον Πατριαρχικό και μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εψάλη ο Κανόνας «Ανοίξω το στόμα μου» με τις εννέα ωδές του, ενώ αναγνώστηκαν και οι τέσσερις Στάσεις του Ακαθίστου Ύμνου.

Η πρώτη Στάση αναγνώστηκε από τον προεξάρχοντα της ακολουθίας, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. Οι υπόλοιπες τρεις αναγνώστηκαν από Αγιοταφίτες Αρχιερείς, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και τα πρεσβεία τους: η δεύτερη από τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, η τρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Γεράσων κ. Θεοφάνη και η τέταρτη από τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, διάκονος π. Ευστάθιος, ενώ στην ακολουθία παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριος Αγγελοσόπουλος, μοναχές και πλήθος τοπικών πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.