Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη μαθητική εορτή στο ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου οι μαθητές παρουσίασαν ένα δείγμα των όσων μέχρι τώρα έχουν μάθει.

Στο πρώτο μέρος βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του καθηγητού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ.Αποστόλου Ντέτσικα έψαλλε επίκαιρους ύμνους , κλείνοντας με τον καλοφωνικό ειρμό “Νεηγενές Μάγων” σε σύνθεση Γεωργίου Τσατσαρώνη τον οποίο απέδωσε δεξιοτεχνικά ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος π.Ειρηναίος Νάκος.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές του ωδείου υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού κ.Θεόφιλου Βουτσινά παρουσίασαν με επιτυχία μια ευρεία γκάμα επίκαιρων τραγουδιών και καλάντων διαφόρων σπουδαίων συνθετών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π.Ειρηναίος Νάκος συνεχάρη τους μαθητές που έλαβαν μέρος για την άρτια απόδοση τους, και τους καθηγητές τους, καθώς όπως είπε ο χρόνος του πρώτου εξαμήνου αν και μικρός έδρεψε τους πρώτους καρπούς προμηνύοντας μια καλύτερη ανοδική πορεία.

Κλείνοντας ανέφερε την δυναμική της Μουσικής ευρύτερα ως ένα μέσο διαπαιδαγώγησης των νέων σε χρηστά ήθη ώστε να δομήσουμε δια μέσου αυτής μια καλύτερη και ανθρώπινη κοινωνία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.