Το Ιγκανγκιμάλε είναι ένα δυσπρόσιτο χωριό το οποίο απέχει μισή ώρα από το ιεραποστολικό κέντρο του Κινταμάλι. Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολος μέσα από δάση, πυκνή βλάστηση και βράχια. Αυτό το χωριό επισκέφθηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2019 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος έπειτα από παράκληση των κατοίκων, για να τους μιλήσει για την Ορθόδοξη πίστη.

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με τραγούδια και πολύ ενθουσιασμό. Σαν να περίμεναν κάτι πολύτιμο για πολλά χρόνια! Μικροί και μεγάλοι κάθισαν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο και σαν σφουγγάρι ρουφούσαν τα λόγια του Επισκόπου.

Τους μίλησε για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την πνευματική ζωή. Τους μίλησε για την προσευχή και συγκεκριμένα για τη δύναμη της ευχής: 《Bwana Yesu Christo unihurumie》. Τη γνωστή σε όλους μας ευχή: 《Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με》. Στην κατήχηση βοήθησε και ο Μάρκος, ο οποίος μιλάει την ελληνική γλώσσα και είναι από τα δραστήρια στελέχη του ιεραποστολικού κέντρου.

Μετά την κατήχηση όλοι μαζί κατευθυνθήκαν προς το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί ο ναός του χωριού. Όμορφη τοποθεσία από την οποία αντικρίζει κάνεις τα γύρω χωριά. Πριν την αναχώρησή του ο Θεοφιλέστατος μοίρασε στους κατοίκους ένα μικρό προσευχητάριο με την ακολουθία του Αποδείπνου και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, ενώ στους μικρούς μας φίλους εικονάκια με τι μορφές διαφόρων Αγίων της Εκκλησίας μας!

από orthodoxiA NEWS

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.