Οι άνθρωποι από τα πολλά τους αιτήματα το έλεος Του Χριστού να ζητούν» προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων στο σημερινό του κήρυγμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σάλπης, όπου λειτούργησε.

«Εκείνο που σήμερα βασιλεύει στον κόσμο είναι η αχαριστία».
Μέσα από την παραβολή των δέκα λεπρών τόνισε ότι: «Εκείνο που σήμερα βασιλεύει στον κόσμο είναι η αχαριστία», εξηγώντας: «Εκείνος που μας φέρεται αχάριστα είναι εκείνος που ευεργετήθηκε από εμάς, που τον βοηθήσαμε,αυτό είναι κανόνας» για να υπενθυμίσει το γνωστό αρχαίο γνωμικό: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».

Η εκκλησία μας διδάσκει την ευγνωμοσύνη ανέφερε καλώντας τους πιστούς κάθε μέρα να λένε «ευχαριστώ στο Θεό γιατί είμαστε υγιείς, αναπνέουμε, σηκωθήκαμε από το κρεβάτι». Αναφερόμενος στην Πανδημία της Covid 19 σημείωσε ότι: «Ο κορονοϊός μας έδειξε πόσο πολύτιμη είναι η αναπνοή μας, πόσο σημαντικό είναι που αναπνέουμε, η ίδια η ζωή».

Τέλος, δεν παρέλειψε να καλέσει όλους να ζουν με ομόνοια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι καυγάδες και οι διχόνοιες ποτέ μα ποτέ δεν έδωσαν αγαθούς καρπούς».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.