Οι εκκλησίες της Κομοτηνής και των χωριών του Νομού Ροδόπης φέτος θα λειτουργήσουν με ορισμένα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα και η Ανάσταση θα γίνει στις… 21:00.

Τουλάχιστον όμως θα γίνει έστω και με μέτρα, όπως μετέφερε μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, καθώς «πέρσι κάναμε Ανάσταση με κλειστούς ναούς και ήταν μεγάλος ο πόνος» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Περιφορά Επιταφίου πέριξ του ναού

Ο Μητροπολίτης έχει ήδη ενημερώσει και δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες στους ιερείς της Μητρόπολης, ενόψει της Μεγάλης Βδομάδας που βρίσκεται προ των πυλών.

Επιπροσθέτως, πληροφόρησε για τις ώρες που θα γίνουν οι λειτουργίες και δήλωσε «Το πρωί οι θείες λειτουργίες θα γίνονται στην ώρα τους στις 07:00-09:30. Οι ακολουθίες οι εσπερινές του Νυμφίου, των Αγίων Παθών, του Επιταφίου θα γίνουν στις 18:00 όπως έγιναν και πέρυσι και στην πόλη και στα χωριά. Ο καιρός θα είναι πολύ καλός με υψηλές θερμοκρασίες, οι ναοί θα είναι ανοιχτοί και θα αερίζονται και θα κάθονται και έξω οι πιστοί και τα μεγάφωνα θα είναι ανοιχτά. Όλες οι ενορίες στην πόλη ευτυχώς έχουν μεγάλο αυλόγυρο».

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης η περιφορά του Επιταφίου φέτος θα γίνει πέριξ του ιερού ναού, ενώ η προσκύνηση του Επιταφίου και του Τίμιου Σταυρού θα γίνονται κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Αναφορικά με την περιφορά σημείωσε ότι «οι άνθρωποι θα κάθονται στις θέσεις τους και δεν θα μετακινηθούν, εφόσον ο Επιτάφιος θα είναι γύρω από τον ναό, έτσι δεν θα ακολουθεί κάποιος από πίσω».

Ανάσταση στις 21:00

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην φετινή Ανάσταση που θα γίνει για ακόμα μια χρονιά υπό την “σκιά” της πανδημίας.

«Η Ανάσταση φέτος θα γίνει στις 21:00 τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Σε κάποια χωριά μας βέβαια που οι ιερείς πρέπει να πάνε σε δύο χωριά, εάν γίνει στις 21:15 δεν χάλασε και ο κόσμος», ανέφερε και έσπευσε να συμπληρώσει πως η Ανάσταση -υπό κανονικές συνθήκες- γίνεται στις 00:00 «όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά, έτσι περνάμε στην επόμενη μέρα, αλλά λόγω της πανδημίας πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε».

Στον επίλογό του, είπε πως η εκκλησία μέχρι στιγμής έχει κρατήσει μια σοβαρή στάση απέναντι στην δοκιμασία της πανδημίας.

«Είναι μια κατάσταση αρρωστημένη, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν όλα όπως ξέραμε. Τώρα φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να γίνει η Ανάσταση λίγο καλύτερα. Να λέμε Δόξα τω Θεώ» τόνισε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.