Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, ημέρα κατά την οποία επανήρχετο κατά το πολυαιώνιο έθος η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής από τη Χώρα Μυκόνου στο Μοναστικό της Ενδιαίτημα της Άνω Μεράς, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, ο οποίος εφέτος, υπό ομαλές συνθήκες, θα εφιλοξένει την Αγία Εικόνα, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, και την παρουσία πιστών, τηρούντων τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού αναφέρθηκε στο επιχώριο έθος της μεταφοράς της Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής στη Χώρα της Μυκόνου, εξ αφορμής των λόγων του Κυρίου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής προς τις αδελφές του Λαζάρου «εγώ ειμί η Ανάστασις και η Ζωή», υπογράμμισε ότι αυτή η διαβεβαίωση είναι που μας στηρίζει όταν αναλογιζόμεθα την ώρα του θανάτου ή όταν αποχαιρετούμε προσφιλή μας πρόσωπα.
Προσέθεσε, επίσης, ότι με αυτή την ομολογία θα αποκτήσουμε δύναμη και αισιοδοξία για να αντιμετωπίζουμε κάθε καθημερινή μας δυσκολία, ενώ ευχήθηκε η Παναγία να μεσιτεύσει ώστε να φύγει γρήγορα από τον ουρανό της Πατρίδος μας το μαύρο σύννεφο της πανδημίας, που τόσα προβλήματα προεκάλεσε στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο, και ευχήθηκε σε όλους για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.