Έκανε λόγο για «πειθώ» που αφορά όλους «από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, μέχρι τα ΜΜΕ και την Εκκλησία», ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι «4%-5% πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εμείς βλέπουμε ότι παίρνουμε ραντεβού», για να προσθέσει σε εκείνο το σημείο ότι «θα υπάρξει και νέα καμπάνια».

Τι είπε για την τρίτη δόση στους κάτω των 50 ετών
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι θα διεξαχθεί νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό, με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά προσέλευσης το τελευταίο διάστημα. Νέα λίστα δηλαδή;

Έκανε λόγο για «πειθώ» που αφορά όλους «από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, μέχρι τα ΜΜΕ και την Εκκλησία», ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι «4%-5% πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εμείς βλέπουμε ότι παίρνουμε ραντεβού», για να προσθέσει σε εκείνο το σημείο ότι «θα υπάρξει και νέα καμπάνια».

Η αναφορά στην Εκκλησία δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς λίγα 24ωρα πριν υπήρξαν οι εικόνες με τον Μητροπολίτη Γρεβενών να κατεβάζει τη μάσκα σε όσους ήθελαν να ασπαστούν τον σταυρό, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων και του αγιασμού των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών είναι εμβολιασμένοι. Αναδεικνύονται όμως αντίθετες μεμονωμένες συμπεριφορές. Η στάση του Μητροπολίτη ήταν ένα λάθος μήνυμα γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα», αρκέστηκε να πει ο κ.Θεμιστοκλέους σε πολύ… λάιτ τόνους.

Και πρόσθεσε: «Είναι υψηλά και αντίστοιχα με τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού τα επίπεδα εμβολιασμού των ιερέων σε όλη την Ελλάδα, παρά τα όσα ακούγονται, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους μοναχούς που μισθοδοτούνται από το Κράτος, ενώ δεν υπάρχουν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το σύνολο των μοναχών στην Ελλάδα».

Τρίτη δόση
Μιλώντας για την τρίτη δόση του εμβολίου, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι δεν είναι υποχρεωτική, «υπάρχει όμως ισχυρή σύσταση να γίνεται, καθώς αυξάνει το επίπεδο των αντισωμάτων και της προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό».

Ερωτώμενος για τους κάτω των 50 ετών και την τρίτη δόση, ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας είπε: «Τα δεδομένα θα εκτιμηθούν από την ομάδα των ειδικών και θα υπάρξει σχετική εισήγηση. Δεν υπάρχει ζήτημα αυτήν την ώρα, καθώς στην εν λόγω ομάδα η δεύτερη δόση έχει γίνει στο τέλος του α’ εξαμήνου και το θέμα με την τρίτη δόση δεν θα προκύψει πριν από το τέλος του έτους, για τους περισσότερους».

Αφού τόνισε ότι φέτος δεν είμαστε στην περσινή κατάσταση, μιας και υπάρχει το εμβόλιο, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα: «Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν θα φύγει με μαγικό τρόπο, η μόνη αντιμετώπιση του είναι ο εμβολιασμός. Η κοινωνία είναι ανοιχτή και πρέπει να μείνει ανοιχτή. Δεν είμαστε στην περσινή κατάστασης, πλέον έχουμε το εμβόλιο. Η πανδημία θα είναι σίγουρα και αυτήν την χρονιά εδώ, αλλά χωρίς να υπάρξουν άλλα μέτρα και να κλείσουν δραστηριότητες, θα φύγει όταν εμβολιαστεί αυξημένο ποσοστό του πληθυσμού».

Καταλήγοντας, στάθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων, σχολιάζοντας: «Είναι θετικό πως τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί και είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο, ενώ έχει ανοίξει το σύνολο των δραστηριοτήτων στην αγορά και στην κοινωνία και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.