Σε ηλικία 71 ετών απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου. Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας έδινε μάχη για αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα.

Η ανακοίνωση του 251 ΓΝΑ για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου

«Σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, στις 18.11, απεβίωσε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν από τις 10
Ιανουαρίου 2022, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου, σε ηλικία 71 ετών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το 251 ΓΝΑ.

Μαριέττα Γιαννάκου: Η Εκκλησία, το καθεστώς των Νέων Χωρών και η σχέση με Χριστόδουλο

Οταν η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στη Μονή Πετράκη επικρατούσε προβληματισμός αφού ως ευρωβουλευτής ήταν γνωστή για τις θέσεις της υπέρ του χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας λόγω του γεγονότος ότι δεν συμφωνούσε με τις απόψεις της Ιεραρχίας για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες και τις σχέσεις της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν οι σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με την υπουργό έχουν περάσει πολλές δύσκολες στιγμές.

Αρχικά η κυρία Γιαννάκου ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον Αρχιεπίσκοπο να υποχωρήσει προκειμένου να κλείσει το ζήτημα των λεγομένων Νέων Χωρών, το οποίο είχε προκαλέσει ρήξη ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια καθυστερούσε, σύμφωνα με τους μητροπολίτες, αδικαιολόγητα την ανωτατοποίηση των τεσσάρων εκκλησιαστικών σχολών και τη μετατροπή τους σε ακαδημίες.

Οι σχέσεις υπουργού και Αρχιεπισκόπου φαινόταν ξεκάθαρα ότι περνούσαν κρίση και ο κ. Χριστόδουλος έδειχνε τα συναισθήματά του ακόμη και στους δημόσιους χώρους όπου συναντούσε την κυρία Γιαννάκου.

Πάντως η υπουργός Παιδείας προσέφερε τη στήριξή της στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Και το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των σχολών προώθησε και δήλωνε ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Κράτους είναι διακριτοί.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.