Καμιά φορά δεν έχει σημασία, η θέση στην οποία τερματίζεις, αλλά η θέληση να συμμετάσχεις στον αγώνα και να περάσεις το νήμα. Αυτή άραγε δεν θα έπρεπε να είναι και η βασική έννοια του αθλητισμού;

Αυτή, που μας δίδαξε απλόχερα, ο Στέλιος Βαμβακόπουλος, ο 52χρονος αθλητής από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αν και τερμάτισε τελευταίος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων κατά τον πρόσφατο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», εν τούτοις προκάλεσε το θερμότατο χειροκρότημα των θεατών, για την προσπάθεια που κατέβαλε, διότι η θέση δεν έχει καμία σημασία, αλλά η προσπάθεια.

Ο 52χρονος αθλητής-εθελοντής, τερμάτισε τη διαδρομή σε χρόνο 02:06:32, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια η οποία όμως ενέπνευσε πολλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να τον χειροκροτήσουν.

Αυτή μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Στέλιος Βαμβακόπουλος πήρε μέρος σε διαδρομή του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Το είχε πράξει και το 2016 όταν και πάλι με συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 300 μέτρα του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, είχε καταφέρει να τερματίσει και να εισπράξει το θερμότατο χειροκρότημα όλων όσων παρακολουθούσαν.

Φέτος το επανέλαβε και όπως όλα δείχνουν αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά.

Ωφελούμενος στην Εθελοντική Διακονία Αστέγων-Περήφανος εθελοντής και στις φωτιές
Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι ο Στέλιος Βαμβακόπουλος, εδώ και αρκετά χρόνια δε ζει κάτω από τη θαλπωρή που προσφέρει ένα σπίτι.

Όπως εξομολογείται στο GRTimes η επικεφαλής της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης, Κυριακή Φράγκου «ο Στέλιος εδώ και κάποια χρόνια είναι άστεγος, ωφελούμενος της ΕΔΑ, αλλά ταυτόχρονα κι ένας πολύ υπερήφανος και δοτικός άνθρωπος, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε».

Προσθέτει δε, την πολύτιμη συνεισφορά του στον εθελοντισμό, καθώς «έχει προσφέρει ό,τι μπορούσε να διαθέσει στην Εθελοντική Διακονία. Είναι ένα άτομο «χρυσό» και πάντα έτοιμο να προσφέρει στην κοινωνία. Το κάνει συχνά βοηθώντας την πυροσβεστική στην κατάσβεση πυρκαγιών, όπως επίσης και σε άλλες δραστηριότητες».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.