Γράφει το arcadiaportal - «Η Ελλάδα δεν πεθαίνει όταν εμείς οι νεοέλληνες βιώσουμε τις παραδόσεις της φυλής μας, στηρίξουμε τη ζωή μας στην πίστη, στον Χριστό, στην αγάπη στην πατρίδα και στη στοργή στην οικογένεια. Αυτά είναι τα τρία θεμέλια της ελληνικής ζωής και παρουσίας». Αυτό ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση στο θεατράκι στην Κάρτσοβα.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες.

«Σήμερα εμείς βρεθήκαμε σε μια αδυναμία, μας ενέπαιξαν και μας εξαπάτησαν, μας είπαμε κάποτε δώστε μας την κυβέρνηση και ο λαός θα είναι στην εξουσία, και το πιστέψαμε. Κι ο λαός αντί να είναι στην εξουσία είναι στη δυστυχία. Σήμερα αγωνίζονται εκείνοι που έχουν την ισχύ και τη δύναμη που τους δώσαμε εμείς, να γκρεμίσουν την οικογένειά μας.

Αν δείτε τους νόμους που ψήφισε η Βουλή είναι όλοι εναντίον της οικογένειας. Όλα είναι εναντίον της πίστης, να γκρεμιστεί ο Σταυρός από τη σημαία, το στήθος μας, να καταργηθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία
μας και πολλά άλλα».

«Δώσαμε το όνομά μας σε εκείνους που δεν υπήρχαν στον κόσμο και εμφανίστηκαν τον 7ο αιώνα στην ιστορία της Ευρώπης. Κι όμως διεκδίκησαν και θέλησαν να ονομάζονται Μακεδόνες, κι εμείς με αλαφρά την καρδία δώσαμε τη Μακεδονία και πήραμε μία γραβάτα, να την κάνουμε θηλιά στο λαιμό μας για να πάψουμε να υπάρχουμε για να μην ντρεπόμαστε πια στην κοινωνία των λαών».

«Όλοι οι λαοί πρέπει να κοιτάνε μπροστά, εμείς πρέπει να κοιτάζουμε πίσω στις ρίζες της φυλής μας στην παράδοση των πατέρων μας, γιατί εκεί είναι η δύναμή μας, από εκεί θα βγουν τα βλαστάρια και θα δημιουργούνται τα δέντρα της ζωής. Κάναμε το λάθος και πιστέψαμε στους ξένους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.