ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ: Αποβλήθηκε από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγούδησε το Μακεδονία Ξακουστή επειδή παραβίασε τους κανόνες ασφαλειας ρίψης με αλεξίπτωτο.

Ο νεαρός στρατιώτης αποβλήθηκε τελικά από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών γιατί παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο.
Πηγές του ΓΕΣ ανέφεραν ότι ο καταδρομέας αποβλήθηκε όχι επειδή τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή», αλλά γιατί έδειξε μεγάλη απερισκεψία, θέτοντας τη ζωή του, αλλά και τη ζωή συναδέλφων του σε κίνδυνο.

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου.

Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας, αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους», αναφέρουν κύκλοι του ΓΕΣ.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο στρατιώτης δεν έδωσε προσοχή στο άλμα και κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά, αφού προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, χωρίς να τηρεί τις οδηγίες προσγείωσης με αλεξίπτωτο.

Ο καταδρομέας είχε τραβήξει το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του υπουργείου Άμυνας.

Απείχε μάλιστα ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.