Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου στην Ποντγκόριτσα, η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και άλλων Μητροπόλεων της Σερβικης Εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος απεδέχθη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι μετά τις διαπραγματεύσεις, τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το Επισκοπικό Συμβούλιο. Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο νόμος που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων, και απειλεί την Ορθόδοξη κληρονομιά στη χώρα, είχε ήδη σε ισχύ.
Χθες, Τρίτη η Μητρόπολη Μαυροβουνίο παρέθεσε συνέντευξη αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που προωθεί ο νέος νόμος στις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τονίζοντας οτι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται διάφορες κινήσεις στο κτηματολόγιο της χώρας που έχουν στόχο την Ορθόδοξη περιουσία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.