«Εδώ είναι περισσότερο από ένα χρόνο πριν ότι η Εκκλησία έχει υποστεί βίαιες διακρίσεις, και έχει αγνοηθεί από τις αρχές του Μαυροβουνίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται λεπτομερώς στην εφαρμογή του νέου θρησκευτικού νόμου, με τον οποίο περνούν στα χέρια του κράτους ιστορικές μονές, εκκλησίες και άλλα προσκυνήματα που εδώ και αιώνες ανήκουν στην Σερβική Εκκλησία.

«Από την αρχή της πανδημίες, η Εκκλησία κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης και αμέσως – με τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα (τα οποία στην αρχή δεν αφορούσαν τις ίδιες τις θρησκευτικές τελετές), ανέστειλε όλες (πολυάριθμες και πολύ συχνές) συγκεντρώσεις πιστών.

Η αναστολή των πορειών διαμαρτυρίας είναι ένα μέτρο που έχει δείξει τη μέγιστη ευθύνη μας – αν και, από την αρχή, δεν αντιμετώπισε τη συμπάθεια μεγάλου αριθμού πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται ότι από την αρχή η Εκκλησία προσέφερε στην Κυβέρνηση συνεργασία και βοήθεια.

Εν μέσω πανδημίας συνέχισε το φιλανθρωπικό της έργο, κρατώντας ανοικτά και διευρύνοντας τα συσσίτια, και εντείνοντας τις προσευχές για την εξάλειψη της πανδημίας.

Έστειλε ειδικές επιστολές στην κυβέρνηση ώστε να συντονιστεί καλύτερα η συνεργασία μέσα στη πανδημία, τα περισσότερα αιτήματα έμειναν αναπάντητα.

Στον αντίποδα, η Εκκλησία καταγγέλλει διώξεις Ιερέων αλλά και του ίδιου του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιου με τον πρόσχημα ότι παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας στους ναούς. Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί ψευδή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, που εκθέτουν την εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.