Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στις εκκλησίες, όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους, μόνο για εμβολιασμένους.

Στην εκκλησία πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το αν θα επιτρέπει την είσοδό της σε πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, όπως θα συμβαίνει σε όλους τους άλλους τους κλειστούς χώρους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» και ρωτήθηκε σχετικά, απαντώντας: «Έχει γίνει η κουβέντα με την εκκλησία και καλά κάνετε και με ρωτάτε. Η χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και η δήλωση του Μακαριωτάτου, ήταν εκπληκτικές. Η εκκλησία για άλλη μία φορά σε πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, απευθυνόμενη σε έναν κόσμο που είναι δύσπιστος, έχει βγει μπροστά και κηρύσσει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Σε εκείνο το σημείο ο Άκης Παυλόπουλος τον ρώτησε «γιατί δεν λέτε μόνο εμβολιασμένοι στην εκκλησία», με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Όπως ακριβώς σας είπα για την βουλή που έχει αυτεξούσιο και αποφασίζει μόνη της, το ίδιο θα πω και για την εκκλησία. Ο ιερός ναός της εκκλησίας δεν είναι όπως όλα τα άλλα κτίρια, έχει ξεχωριστούς κανόνες. Είναι το άσυλο των ανθρώπων που δεν ρωτάει ποτέ ποιος είναι, τι είναι, γιατί μπήκε. Για αυτό θα αφήσουμε την εκκλησία μόνη της να κανονίσει».

Το θέμα της βουλής
Νωρίτερα, ο Υπουργός είχε ερωτηθεί για το αν υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και τί πρέπει να γίνει με αυτούς, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως δεν ξέρει αν υπάρχει τέτοιοι, συμπληρώνοντας: «Κατά τη γνώμη μου, όπως θεσπίσαμε οτι σε κλειστούς χώρους δεν μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι και από τη στιγμή που η Βουλή είναι κλειστός χώρος, δεν μπορούν να μπαίνουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Να είναι μόνο μέσο Zoom. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το αποφασίσει η Βουλή. Από τη στιγμή που λέμε οτι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την βουλή».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα που έχει προκύψει με τους ανεμβολιάστους και το πως θα μπορούν να πηγαίνουν στην τουαλέτα μίας επιχείρησης, αφού αναγκαστικά θα πρέπει να περνάνε από τον εσωτερικό χώρο, είπε πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούν να φοράνε την μάσκα τους και να πηγαίνουν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.