Έντονες είναι οι συζητήσεις μετά και την απόφαση η Θεσσαλονίκη να μπει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων τι τελικά θα γίνει με τις εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου αλλά και με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά το χθεσινό “απαγορευτικό” της Ματίνας Παγώνη για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση ήρθε σήμερα να προστεθεί η πρόταση της Καθηγήτριας Επιδημιολογίας κ. Αθηνάς Λινού η οποία, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τόνισε ότι η Εκκλησία μπορεί να ρυθμίζει το ζήτημα σχετικά με την τήρηση των μέτρων και η προσκύνηση να γίνεται κατά ομάδες.

«Χρειάζεται προσοχή και μέτρο. Για τα εκκλησιαστικά, παρότι και οικογενειακά σεβόμαστε και αγαπάμε τον Άγιο Δημήτριο, νομίζω ότι μπορεί η εκκλησία να το ρυθμίσει και να δώσει κουπόνια, και να προσκυνούν ανά ώρα 30 άνθρωποι, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο να γίνει και στις άλλες εκκλησίες. Υπάρχουν αρκετοί ιερείς για να γίνονται οι λειτουργίες η μία μετά την άλλη, ανά τρίωρο. Αν είναι καλός ο καιρός, μπορούν να γίνουν και μερικές υπαίθριες λειτουργίες».

Αναφορικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου η κ. Λινού, ανέφερε: «νομίζω ότι πρέπει να γίνει με λίγα παιδιά, με μάσκα και αποστάσεις. Και το να μη γίνει είναι πιθανή λύση. Ας ρίξουν κλήρο στα σχολεία για να πάνε λίγα παιδιά».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.