Το Castro πήρε το όνομά του από τον πολιτικό του 19ου αιώνα José Castro, ο οποίος κάποτε ήταν ο διοικητής της Alta California, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνια. Βρίσκεται στην κοιλάδα Eureka, ήταν μια κάποτε αραιοκατοικημένη κοιλάδα που περιβάλλεται από απότομους λόφους και φιλοξενούσε Ιρλανδούς, Γερμανούς και Σκανδιναβούς μετανάστες στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι γηγενείς κάτοικοι, οι αγρότες και οι οικογένειες της περιοχής γέμισαν τους δρόμους με σπίτια βικτοριανού στιλ, πολλά από τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα. Πραγματικά στολίδια αρχιτεκτονικής που δίνουν ομοιομορφία στο αστικό περιβάλλον.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ- Η περιοχή Κάστρο (Castro) στο Σαν Φρανσίσκο αποτελεί ζωτικό μέρος της ταυτότητας της πόλης εδώ και δεκαετίες. Από την εκστρατεία του Χάρβεϊ Μιλκ για την κοινωνική αλλαγή στη δεκαετία του 1970 έως τις σημερινές προσπάθειες για ισότητα και αλληλεγγύη στην κοινότητα, η γειτονιά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μαγείας της πόλης.

Αφού ανήκε σε μεξικάνους βαρόνους, το Castro η ροζ γειτονία της πόλης, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Ashbury Heights και το Mission, έχει μετατραπεί από ένα σημείο συνάντησης για τους γαλακτοπαραγωγούς της περιοχής σε αυτό που τώρα ονομάζεται queer πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1960 και του 1970, η συνοικία έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στο κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Σήμερα, τιμά την πλούσια ιστορία των πολιτικών, κοινωνικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σαν Φρανσίσκο. Μια γειτονιά, που δεν θα σταματήσει ποτέ να «φωνάζει» και να διεκδικεί, όχι μόνο για την γκέι κοινότητα, αλλά για κάθε ανθρώπινη διεκδίκηση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.