Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, από τις οποίες βγαίνει εκτός το λιανικό εμπόριο, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας τόσο του τζίρου όσο και της 4ωρης μερικής απασχόλησης.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες, πρέπει να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021.

Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που παραμένουν κλειστές, μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Ιούνιο και για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης δίνεται η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων που έχουν εργαστεί τουλάχιστον 16 ώρες την εβοδμάδα.

Περιορίζονται περαιτέρω οι επιχειρήσεις που μπορούν, τον Ιούνιο, να θέσουν σε αναστολή τους εργαζόμενούς τους, καθώς βγαίνουν από τους πληττόμενους ΚΑΔ αυτοί που αφορούν το λιανικό εμπόριο (με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές) ενώ εξακολουθούν να ισχύουν και τα κριτήρια του τζίρου και των ωρών απασχόλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, βέβαια, επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολών και για εργαζόμενους οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31/3/2021.

Αναλυτικά, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή τον Ιούνιο μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.