Ερώτηση από πιστή-Διερωτούμαι εάν ο Άγιος Παΐσιος τώρα ζούσε κι έβλεπε αυτά που μας συμβαίνουν, τι θα έλεγε. Φυσικά τα είδε, είμαι σίγουρη, και μας τα είπε, αλλά δεν ξέρω μ’ αυτήν την Θεία Κοινωνία που συμβαίνει στον Καναδά με τα διαφορετικά κουτάλια, αν την περίμεναν κανένας καμμιά φορά να συμβεί, και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε εμείς τώρα εκεί πέρα.

Αρχίσανε οι περισσότεροι άνθρωποι από το Τορόντο και φεύγουνε σε άλλες πόλεις του Καναδά να πάνε να κοινωνήσουν σωστά. Αυτοί που δεν μπορούν να πάνε τί θα γίνει; Μου φαίνεται ότι θα γίνουμε -που δεν μπορούμε να γίνουμε- σαν την Οσία Μαρία την Αιγυπτία. Φυσικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και προσωπικά μιλώ για μένα, δεν ξέρω τι να κάνω όταν θα γυρίσω πίσω. Να πηγαίνω Εκκλησία δίχως να κοινωνώ, μου φαίνεται λίγο πολύ δύσκολο. Αλλά τώρα εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να αλλάξουνε τα πράγματα. Τώρα αν δεν αλλάξουνε δεν ξέρω, ίσως πρέπει να γυρίσω πίσω στην Κύπρο πάλι. ….

Λεμεσού Αθανάσιος:

Κοίταξε να δεις Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα και θλιβερά αλλά πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι και οι ποιμένες της Εκκλησίας βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πάρα πολλές πιέσεις και αυτό δεν είναι θέμα δόγματος και Πίστεως αλλά είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν εκεί μία προσπάθεια να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την κρατική εξουσία, η οποία προφανώς εάν βρει μιαν αιτία μπορεί να κάμει κακό στην Εκκλησία. Και είναι μια οικονομία που γίνεται. Δεν είναι μια απιστία.

Εσείς θα είσαστε κανονικά στην Εκκλησία σας. Τώρα εάν καλώς ..[ή όχι] (:)… πράττουν οι ποιμένες της Εκκλησίας, αυτοί θα δώσουν λόγο στον Θεό. Δεν θα δώσετε λόγο εσείς σε αυτό το πράγμα. Εσείς θα κοινωνήσετε κανονικά Σώμα και Αίμα Χριστού. Τώρα εάν αλλάζουν τα κουταλάκια ή τις λαβίδες ή δεν τις αλλάζουν αυτό είναι ευθύνη του λειτουργούντος ιερέως και πάνω απ’ όλα του Επισκόπου, ο οποίος έδωσε την εντολή αυτή.

Αλλά θέλω να σας παρακαλέσω έτσι με πολύ αγάπη να είμαστε πιο ψύχραιμοι και συγκρατημένοι. Να μην είμαστε εύκολοι στο να εγκαταλείπουμε την Εκκλησία μας. Διότι μπορεί να προκύψουν πολύ μεγάλα κακά μετά. Οι ποιμένες της Εκκλησίας έχουν ευθύνη. Οι Επίσκοποι και οι Πρεσβύτεροι. Αυτοί φέρουν την ευθύνη των πράξεών τους. Και σίγουρα και αυτοί με φόβο Θεού και αγάπη Θεού και έχοντας συναίσθηση της αποστολής τους πράττουν ό,τι τους φωτίζει ο Θεός για το καλό του ποιμνίου τους. Αλλά εμείς να μην είμαστε έτσι, αμέσως να βγάζουμε αποφάσεις διότι μπορεί να γίνει κάτι, κακή απόφαση και να γίνει μετά πρόβλημα στην Εκκλησία. Ελπίζουμε να παρέλθει σύντομα αυτή η δοκιμασία.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.