Παρήλθον οι εόρτιες εκδηλώσεις καθ’ οίον τρόπον ορίζει η ημετέρα κατ’ Ανατολάς Εκκλησία προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιαματικού Τρύφωνος και υποσυνειδήτως άμα και ενσυνειδήτως αισθάνομαι επείγουσα την ανάγκη να αναπέμψω ευχαριστίες προς όλους, όσοι συνέβαλαν ποικίλως στην πραγμάτωση των τελεσθέντων.

Εν πρώτοις βεβαίως και εξόχως προς τις Σεπτές Κεφαλές της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ημών κ.κ. Κύριλλον, τουπίκλην Κογεράκη και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλον, τουπίκλην Παπανθίμου, οίτινες εκόσμησαν και ελάμπρυναν με την παρουσία και την μέθεξη τους τα αφ’ εσπέρας και τα της κυρίως ημέρας.
Καυχάται η Ρόδος έχουσα τηλικούτους Ποιμένας και η ψυχή ημών ευφραίνεται θεωρούσα Αυτούς προεξάρχοντας και ρυθμίζοντας την πλεύση της κιβωτού της σωτηρίας ημών. Ημείς δε αναπέμπωμεν ευχές και δεήσεις στον Κύριο όπως τη μεσιτεία της Αειπαρθένου Θεοτόκου και δεήσεσι των Αγίων η Εκκλησία μας να ευρίσκει πάντοτε ευδίους λιμένας και νομάς σωτηρίους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

Οι διατυπώσεις μου αυτές είναι πηγαίες και ορμώνται από την αξιωματική αρχή της χάριτος και της αντιχάριτος, της ευχής και της αντευχής, όπως πρωτοπόρως διετύπωσε ο Μέγας Ιστορικός Ξενοφών : « Ευ λέγειν τον ευ λέγοντα και ευ ποιείν τον ευ ποιούνται ».
Καταληκτικώς να ευχαριστήσω και έκαστον των συμπορευομένων μοι, στη Ιερατική μου διακονία, την επιστασία του Ιερού Ιδρυματικού Ναού Αγίου Τρύφωνος, το προσωπικό που στελεχώνει τον Ναό και όλους τους φιλέορτους που εσεβάσθησαν τα της πολιτείας, λόγω της έξαρσης του Covid 19 και ετήρησαν ευλαβικώς τα μέτρα.
Η χάρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Τρύφωνος είη μεθ΄ημών και οι ιάσεις του, να απαλύνουν τον κόπο της ζωής μας.
Μετ΄ευχών και της εν Κυρίω αγάπης
Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου
&
Ιερουργός του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων Κολυμπίων Ρόδου

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.