Ένας απόδημος χριστιανός που ζούσε στην κατεχόμενα δέχτηκε έφοδο στο σπίτι και την επιχείρησή του και το όνομά του συκοφαντήθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του International Christian Concern, o Ryan Keating κατοικούσε στο παρελθόν στην Τουρκία, αλλά στόχoποιήθηκε για τη χριστιανική του πίστη και δραστηριότητα και αργότερα μετακόμισε στη κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Η απέλασή του, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι μια κοινή τακτική που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να εξαλείψει την παρουσία του Χριστιανισμού.

Στις 27 Ιανουαρίου, οι τουρκικές αρχές του ψευδοκράτους πραγματοποίησαν έρευνα και κατάσχεση Βίβλων και χριστιανικής λογοτεχνίας σε διάφορες γλώσσες αφού ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την επιχείρησή του χωρίς άδεια.

Λαβών απόδος άνθρωπε και λήψη πάλιν ! (Μένανδρος 4ος αιώνας π.χ.)

Μια μέρα αργότερα, στις 28 Ιανουαρίου, μια τουρκική εφημερίδα Kibris Postasi δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι ο Keating ήταν συνδεδεμένος με τον πάστορα Άντριου Μπράνσον. Ο Μπράνσον φυλακίστηκε εσφαλμένα για δύο χρόνια με κατηγορίες για τρομοκρατία λόγω της πίστης του. Η Kibris Postasi άλλαξε αργότερα το άρθρο για να συμπεριλάβει έναν άλλο Χριστιανό που ζούσε στα κατεχόμενα.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του International Christian Concern, το συμφέρον της Τουρκίας στην Κύπρο προηγείται της παράνομης κατοχής της στο βορρά από το 1974. «Όταν η Κύπρος έλαβε την ανεξαρτησία της το 1960, η Τουρκία υπέγραψε ως εγγυητικό κράτος μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Στη δεκαετία του 1950, η τουρκική προπαγάνδα άρχισε να δικαιολογεί την επερχόμενη εισβολή και τις βίαιες, εγκληματικές ενέργειέςς της. Αυτό περιελάμβανε την ψευδή διοργάνωση των λεγόμενων εγκλημάτων (όπως η σφαγή μπανιέρας του 1963) που προοριζόταν να προκαλέσει θυμό απέναντι στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, η οποία είναι επίση κυρίως χριστιανοί

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.