Για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από αντιεμβολιαστές έξω από τον Άγιο Αχίλλειο όπου λειτουργούσε εμβολιαστική μονάδα, μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

“Σε μια μητρόπολη 250.000 κατοίκων, το ότι έχουμε και 30 που φωνάζουν είναι ένα μέτρο σύγκρισης ισχυρό ότι πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι με άλλη άποψη” τόνισε ο κ. Ιερώνυμος σημειώνοντας ωστόσο ότι δημιουργούν ένα κλίμα που επιτείνει τον φόβο.

Εξηγώντας γιατί αντέδρασε με χαμόγελο, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι ιδίως είναι στη Λάρισα, είναι ποίμνιό μου, είναι δικά μου παιδιά, δεν μπορώ να τα απορρίψω».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους πέρασαν μέσα από όλους αυτούς που φώναζαν για να μπουν να εμβολιαστούν και εξέφρασε σεβασμό σε κατανόηση σε όσους βλέποντας τις φωνές τελικά δίστασαν να μπουν να κάνουν το εμβόλιο.

Για τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς, ο Μητροπολίτης Λαρίσης ανέφερε ότι είναι αναλογικά του γενικού πληθυσμού και στη δική του Μητρόπολη. Για τους μοναχούς ανέφερε ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση και πως «φαίνονται αυτοί που φωνάζουν και ακούγονται και όχι η ισχυρή πραγματικότητα». «Έχουμε μεγάλα μοναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή πολλοί επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο, το ησυχαστήριο που είναι ο τάφος του Αγίου Παΐσιου, η Σουρωτή έχουν όλες οι μοναχές εμβολιαστεί», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.