Στο Μεσολόγγι σήμερα η Αγία Ζώνη

Το αδιαχώρητο και απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα, όπου για τελευταίο βράδυ εκτείθεται εις προσκύνησιν η τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, προερχόμενη από την εν Άθω Μεγίστη Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ.Εμμανουήλ από το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τον οποίο δια θερμών λόγων προσφώνησε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Εμμανουήλ μίλησε τόσο για το θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου όσο και για το θαύμα της πίστεως.

Συνεχάρη δε τους ευλογημένους προσκυνητές που με τόση καρτερία και υπομονή αναμένουν στην ουρά για να προσκυνήσουν το ιερό αυτό τιμαλφές της πίστεως.

Λάρισα: Κοσμοπλημμύρα στον τελευταίο Εσπερινό για την Αγία Ζώνη Λάρισα: Κοσμοπλημμύρα στον τελευταίο Εσπερινό για την Αγία Ζώνη Λάρισα: Κοσμοπλημμύρα στον τελευταίο Εσπερινό για την Αγία Ζώνη Λάρισα: Κοσμοπλημμύρα στον τελευταίο Εσπερινό για την Αγία Ζώνη

Υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει την ιδιαιτέρα τιμή και ευλογία να υποδεχθεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην πόλη του Αγρινίου την πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, την οποία θα προσκομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Η επίσημη υποδοχή στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και ώρα 16:00’ στην πλατεία Τρικούπη, έναντι Μουσείου – Οικίας Χ. Τρικούπη.

Η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου θα παραμείνει έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Στο Αγρίνιο η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 17:00’ στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ακολούθως με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και θα παραμείνει έως το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.