Ιερός Ναός των Αγίων Νικοδήμου του Μυροφόρου και Νικοδήμου του Αγιορείτου, Μετόχιον της Παλαιφάτου Ιεράς Μονής Μαρίτσης εις Ζαβλάνι Πατρών: Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Πάτρα.

Με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εορτάσθη εις το Μετόχιον της Παλαιφάτου Ιεράς Μονής Μαρίτσης εις Ζαβλάνι Πατρών των Αγίων Νικοδήμου του Μυροφόρου και Νικοδήμου του Αγιορείτου, η μνήμη του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Ζαβλάνι Πατρών

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Ζαβλάνι Πατρών 2022

Εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Ζαβλάνι Πατρών 2022

Εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Ζαβλάνι Πατρών

Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ.Π. Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου. Ο ομιλητής μετά γλαφυρότητος ανεφέρθη εις την ειρήνην του Χριστού, η οποία αποτελούσε το κέντρον της ζωής του Οσίου, «τον Χριστόν έβαλα μέσα μου αδελφοί, πως να μην ησυχάσω» και προέτρεψε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

Εις την Πανηγυρικήν Θείαν Λειτουργίαν ιερούργησε και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Ο ομιλητής ανεφέρθη εις το πολυγραφώτατον του Οσίου, εις την φωτογραφικήν μνήμην του, εις το Ορθόδοξον ήθος του και εις τον μεγάλον σκοπόν του Αγιασμού μας, τον οποίον πρέπει να έχομεν πάντοτε προ των οφθαλμών μας. Συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος και ο διάκονος π. Παναγιώτης Λάγιος. Έψαλλαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ.Π. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κ. Πέτρος Ρηγάτος και οι κ. Κωνσταντίνος Τσίγγανος και κ. Παναγιώτης Τσίγγανος.

Εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Ζαβλάνι

Το απόγευμα της εορτής ετελέσθη Μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Όσιον υπό του εφημερίου Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου. Εις τον Ιερόν Ναόν υπάρχει Ιερά Εικών του Οσίου φιλοτεχνηθείσα εις Αθωνιάδα Σχολήν Αγίου Όρους.

Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Ζαβλάνι Πατρών

Εκ του Ιερού Ναού

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.