Του Αρχιμ. Σωσίπατρου Πιτούλια-Ιδιαίτερα τιμούν και ευλαβούνται τον προσφυέστατα επικληθέντα, Άγιο του αιώνα μας Νεκτάριο τον θαυματουργό, Μητροπολίτη Πενταπόλεως τον εν Αιγίνη διαλάμψαντα στην ομόδοξη Ρουμανία.

Αλλά και ο Άγιος Νεκτάριος, ανταποδίδει υπερκπερισσώς, την ευλάβεια και αγάπη των Ρουμάνων Ορθοδόξων, ευεργετών και ιώμενος ποικιλοτρόπως, αυτούς.

Σε όλη τη Ρουμανία εορτάσθηκε και εφέτος η ιερή μνήμη του Αγίου Νεκταρίου.

Επίκεντρο των εορτασμών, υπήρξε η Ιερά Μονή Ράντου Βόντα, στο Βουκουρέστι, όπου φυλάσσεται ιερό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Στη Θεία Λειτουργία προέστη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πράχοβας κ.κ Τιμόθεος, με συλλειτουργούς Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν χιλιάδες χριστιανοί, που τελέσθηκε στο αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, αψηφώντας τον δυνατό παγερό αέρα και την βροχή.

Στο εμπεριστατωμένο και αγιολογικώτατο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος κ.Τιμόθεος, τόνισε, ότι και στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, οι άνεμοι της συκοφαντίας,της περιφρόνησης, του εξευτελισμού, προσπάθησαν, να ισοπεδώσουν τον θαυματουργό Μητροπολίτη Πενταπόλεως Νεκτάριο, αλλά εις μάτην.

Ο Άγιος Νεκτάριος, δεν ελύγισε, ατενίζοντας διαρκώς τον Σταυρωθέντα και Άναστάντα Χριστό, από τον Οποίο έλαβε τον στέφανο της αγιότητας.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πράχοβας κ.κ. Τιμόθεος, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προς τους ευλαβείς χριστιανούς, αλλά και στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής κ. Νεκτάριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.