Ανέτειλε το της χάριτος έαρ, επέλαμψε Χριστού η Ανάστασις και συνεκλάμπει Γεωργίου του Μάρτυρος, η πανέορτος και φωτοφόρος ημέρα.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Του στο Παλαιό Κάιρο.
Η Ιερά Μονή φωτεινή απ’ άκρη σε άκρη και ολάνθιστα στολισμένη, άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Πέμπτης 28 Απριλίου και υποδέχτηκε την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β΄ και τους πιστούς προσκυνητές που συνέρρευσαν από νωρίς να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους , να λάβουν την ευλογία του Αγίου ,και την σεπτή ευχή του Πάπα και Πατριάρχου της των Αλέξανδρέων Εκκλησίας
Ο Μακαριώτατος προεξήρχε του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.
Οι Έλληνες Πρόσκοποι παρόντες, έδωσαν τον χαρμόσυνο εορταστικό τόνο με τους ήχους της μπάντας τους, συνοδεύοντας τον από την Αίθουσα του Θρόνου μέχρι το Καθολικό της Μονής.
Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης είπε με συγκίνηση ότι «μετά από δύο χρόνια ,εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Άγιος Γεώργιος περίμενε να δει το Μοναστήρι του και πάλι γεμάτο από τα χιλιάδες παιδιά του από όλες τις θρησκείες».
Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Άγιος Γεώργιος είναι ο Μέγας των Μεγαλομαρτύρων που με το μαρτύριο του επάτησε τον θάνατο και πήρε το στεφάνι της δόξας.»
Κοιτώντας όλους τους παριστάμενους στα μάτια τους είπε από καρδιάς « Παιδιά μου, αιώνες τώρα έχει ενθρονισθεί σε τούτο το Μοναστήρι η Αγία του Εικόνα.
Αποτελεί τον πολύτιμο θησαυρό να είναι πηγή χάριτος και ιαμάτων σ όλους εκείνους που του ζητούν το θαύμα ανεξαρτήτου θρησκείας” Δείχνοντας δε στο κέντρο του Ναού ανέφερε ότι «κάτω από αυτό τον κύκλο κρύβεται μια ιστορία αιώνων προ και μετά Χριστού Εδω συναντάται η εποχή των Φαραώ της Αιγύπτου,του νηλομέτρου των νερών του Νείλου ποταμού που θα έφερνε πλούσια καρποφορία της γης με την ευλογία που έφερε σ αυτόν τον τόπο Μεγαλομάρτυρας του Ανασταντος Χριστού Γεώργιος»
Την κυριόνυμο ημέρα του εορτασμού του Αγίου , σύμφωνα με την τάξη της Μονής, Παρασκευή, του Πάσχα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου της εορτής και προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας συνλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ερμουπόλεως Νικολάου, Μέμφιδος Νικοδήμου και του Επισκόπου Νειλουπόλεως Νικοδήμου.
Ο Μακαριώτατος λαμβάνοντας αφορμή από το απολυτίκιο του Αγίου ,τόνισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κεντρικά σημεία από ζωή και το μαρτύριο του ελευθερωτή των αιχμαλώτων σωματικά και ψυχικά ,του ιατρού των ασθενούντων και τού υπερασπιστού των πτωχών».
Ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δαμάσκηνο και τα μέλη της συνοδείας του για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε το αγαπημένο προσκύνημα Ορθοδόξων, Κοπτών και Μουσουλμάνων, ο Θεοβάδιστος τόπος όπου έζησε ο Κύριος μας με την Παναγία Μητέρα Του και τον Άγιο Ιωσήφ τον Μνηστορα όχι μόνο να καλλωπίζεται και να συντηρείται αλλά κυρίως να ακτινοβολεί τον λαμπρό φως του Ανασταντος Χριστού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου.
Συγκινητικές οι στιγμές κατά την διαδρομή της με τους πιστούς να προσπαθούν με ιερό πόθο να αγγίξουν την μορφή του Αγίου για να λάβουν την ευλογία και την χάρη Του. Εν συνεχεία έγιναν τα εγκαίνια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ξενώνος της Πατριαρχικής Μονής.
Την όντως λαμπρά πανήγυρι τίμησαν με την παρουσία τους ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, o Κλόντ Νακάς Πρόεδρος των Αραβόφωνων Ορθοδόξων ο Σαλέμ Κασίς Πρόεδρος της Κοινότητος των Αραβοφώνων Ταξιαρχών Ντάχερ πρόεδροι και μέλη Σωματίων και Αδελφοτήτων της Ελληνικής Παροικίας.