Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγάπης ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος Λαός της Μητροπόλεως του Κιλκίς, υπεδέχθη με ιδιαίτερη θέρμη, τον νέο Ποιμενάρχη, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, το Κιλκίς.

Έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης ενώ ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε του παρέδωσε την Ποιμαντορική Ράβδο, ως είθισται, ευχόμενος καλή ποιμαντορία.

Νωρίτερα, στα όρια των Νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στην ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς, τη Ν. Σάντα, τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε o Τοποτηρητής Σεβ. κ. Δημήτριος και ο Δήμαρχος Κιλκίς μαζί με εκπροσώπους της τοπικής Κοινότητας και της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” ενώ εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων με ποντιακές στολές του παρέδωσαν άνθη.

Η στρατιωτική μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού και τιμητικό στρατιωτικό άγημα της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” απέδοσε τις πρέπουσες τιμές και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της Πόλης τον υποδέχθηκαν με λουλούδια και αισθήματα αγάπης.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων πρώτος ο εντιμότατος κ. Δήμαρχος με χαιρετισμό του εκ μέρους όλου του Δήμου καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη, δωρίζοντάς τον ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ακολούθως A’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης, ανέγνωσε από άμβωνος τη σχετική Εγκύκλιο Αυτής και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτου, κι αμέσως μετά ετελέσθη η πανηγυρική Δοξολογία και η Τελετή Ενθρονίσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.