Μητρόπολη Φθιώτιδος:

Με ιερότητα και την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, η Είσοδος εις τα Άγια των Αγίων, της Μητέρας όλων των χριστιανών Υπεραγίας Θεοτόκου, στον ομώνυμο, Πανηγυρίζοντα Ναό της, στη τοπική κοινότητα Σταυρού του Δήμου Λαμέων.

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά της ακολουθίας της Λιτής και αρτοκλασία. Στις ακολουθίες ιερούργησαν, ιερείς από τις ενορίες της Λαμίας καθώς και οι τρεις ιερείς των τοπικών ενοριών της τοπικής κοινότητας Σταυρού.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, κυριώνυμος ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, με συλλείτουργο των τριών ιερέων των τοπικών ενοριών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η ευχή των εορτάσιμων κολλύβων σε πολύσπορα κόλλυβα (λεγόμενα τοπικά «μπόλια») τα οποία παρέθεσαν οι κυρίες της ενορίας μας (κατά την παράδοση εορτή της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας).

Στις Ιερές ακολουθίες παρευρέθησαν μεταξύ των πολλών πιστών ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Σταυρού κ. Ευάγγελος Κυροδήμος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, ενώ ανήμερα παρευρέθη και σύσσωμο το Δημοτικό Σχολείο της τοπικής κοινότητας με μαθητές και διδασκάλους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της Αγίας Εικόνος πέριξ του Ναού.

Και τις δύο ημέρες στο τέλος των ακολουθιών σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι είχαν κατακλίσει το Ναό, δόθηκε κέρασμα προσφορά των κυρίων της ενορίας, ενώ τη κυριώνυμο ημέρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρέθεσε καφέ στα καταστήματα της κοινότητος.

Λαμπρή Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σταυρό Λαμίας Λαμπρή Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σταυρό Λαμίας Λαμπρή Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σταυρό Λαμίας Λαμπρή Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σταυρό Λαμίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.