Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας όπου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος εφημερίου του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Θεοφάνους Παπαγεωργίου με την συμμετοχή ιεροψαλτών και των πιστών που τίμησαν την λαμπρά εορτή και μετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου για την σημερινή ημέρα της Δεσποτικής Εορτής.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό στον λιμένα της Ερέτριας τον οποίο τέλεσαν ο Πρωτοπρ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου με τον Οικονόμο Χαράλαμπο Ραμαντανάκη εφημέριο του ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας παρουσία του Βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου, του Αντιπερειφεριάρχη Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Κούκουζα, του Δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννου Δημητρόπουλου, των Αντιδημάρχων κ. Ευάγγελου Τσώκου κ. Μαρίας Παπαγγελή, του πρώην Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κηρύκου Μπασινά, εκπροσώπων του Αστυνομικού και Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας, και πολλών κατοίκων και παραθεριστών που συμμετείχαν να τιμήσουν την εορτή.

Κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πολλοί νέοι βούτηξαν στην θάλασσα να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο τυχερός και φέτος ήταν ο κ. Ιωάννης Σταματάκος ο οποίος έλαβε για ευλογία ένα αναμνηστικό Σταυρό από την ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, καθώς επίσης τα ΕΠ/ΟΧ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ και ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές για λαμπρή ημέρα ταύτην στην Κατάδυση του Σταυρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.