Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025 η μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα", όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Όσιος Νικηφόρος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Παρεκκλησίου π. Ιωάννη Πλευριτάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αθανάσιος Λειβαδιάς, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Να αναφερθεί ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν την Εικόνα, το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα ειρήνη στις ψυχές τους αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Τέλος να σημειωθεί πως αύριο Κυριακή 5 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Κορυδαλλού, ενώ ανήμερα των Θεοφανείων θα ιερουργήσει και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Ν. Εσταυρωμένου Αιγάλεω. Στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο Αιγάλεω, στον Λιμένα Περάματος και στο Κολυμβητήριο Νικαίας «ΠΛΑΤΩΝ».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.