Την Κυριακή του Θωμά 9-5-2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Ιερό Μετόχιο της Αγίας Κυριακής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Νάξου όπου ιερούργησε. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Χριστοφόρου, αδελφού της ως άνω Ιεράς Μονής.

Ο νεοχειροτονηθείς προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, ευχαρίστησε τα πρόσωπα της ζωής του που συνετέλεσαν στην καλλιέργεια της μοναχικής του κλήσεως από δεκαετίας και πλέον. Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τρισμέγιστη αξία της Ιερωσύνης, η οποία είναι ένα Μυστήριο της Εκκλησίας αλλά συγχρόνως και ένα θαύμα και κατά τον Ιερό Χρυσόστομο αποτελεί χάρισμα και δωρεά του Θεού. Παραλλήλως αναφέρθηκε στη συγκυρία της μνήμης του Αγίου Χριστοφόρου, το όνομα του οποίου φέρει ο νέος Ιερομόναχος.

Τέλος ευχήθηκε στον χειροτονηθέντα αλλά και σε όλους με τη χάρη του Θεού να καταστούμε όντως Χριστοφόροι κατά την πορεία της ζωής μας. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε λόγους πνευματικούς και ευχαριστίας ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης π. Χρυσόστομος. Το αντίδωρο διένειμε ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος και στον αύλειο χώρο του μετοχίου προσφέρθηκαν αναμνηστικά βιβλία και πασχαλινά κεράσματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.