Μια νέα κατανυκτική περίοδο ξεκίνησε για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία οδηγεί τον άνθρωπο μέσα σε δρόμους πνευματικούς, ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει το νόημα αυτής της περιόδου και να συμμετέχει ποιο ενεργά στην εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

Έτσι, λοιπόν, με τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεοδώρου Β’, μέσα σε κλίμα εορταστικό άνοιξε το Τριώδιο στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 25/2/2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ. Μελετίου.

Το κλίμα της ημέρας ήταν εορταστικό, γιατί στις 12 Φεβρουαρίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας και ο Σεβασμιώτατος άγει τα ονομαστήριά του. Λόγω εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεταφέρθηκε η εορτή του Αγίου την Κυριακή, 25/2/2024, για να μπορέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας να βρίσκεται δίπλα στο ποίμνιό του και να εορτάσουν μαζί την εορτή του Αγίου Μελετίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ήταν πλαισιωμένος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Θεόφιλο Κατάνγκ, Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, στο νόημα του Τριωδίου, αλλά και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος έκλεισε 35 ολόκληρα χρόνια διακονίας στον αμπελώνα της Αφρικανικής ηπείρου, προσφέροντρας τον ίδιο του τον εαυτό θυσία ζώσα στο λαό της Κατάνγκας.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κληρικό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, π. Τιμόθεο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Τσαμπούλας, με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, για τις άοκνες προσπάθειές του νύχτα και ημέρα διακονώντας με πίστη και αγάπη την Εκκλησία του Χριστού και τους ενορίτες του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, αλλά και όλους τους χριστιανούς που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα του και στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας, δίνουν μαρτυρία πίστεως και αγάπης σε απομακρυσμένες περιοχές, μεταφέροντας το μήνυμα του Ευαγγελίου, έτσι, ώστε να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικου Θεού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.