Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λιμένος Χερσονήσου.

Στον Θείο Λόγο που κήρυξε για τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την χαρισματική προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Λουκά, αναλύοντας το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας: «Είναι αγαπητός Άγιος της Εκκλησίας ο Άγιος Λουκάς διότι θυσίασε τα πάντα για τον Χριστό. Τα χαρίσματα που έλαβε από το Πανάγιο Πνεύμα τα αξιοποίησε και τα ενεργοποίησε μέσα στην Εκκλησία του Χριστού. Εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το κήρυγμα του Ευαγγελίου, από την μορφή του Αποστόλου Παύλου αλλά και από όλα τα θαυμαστά γεγονότα που συνόδευαν τη ζωή του, που βαπτίσθηκε χριστιανός, εγκαταλείποντας την πατρώα πίστη του. Από τότε ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο σε όλες τις ιεραποστολικές περιοδείες του», ανέφερε.

Κατακλείοντας, ο σεβαστός Ποιμενάρχης ευχήθηκε ο Άγιος Λουκάς να μας αξιώνει πάντοτε να λαμβάνουμε την χάρη και την σωτηρία του Αναστάντος Χριστού, να πρεσβεύει για εμάς στον αληθινό Θεό για να μη χάνουμε την Πίστη μας, την σταθερά βάση και την βεβαιότητα της Αναστάσεως του Χριστού, αλλά πάντοτε να δοξάζουμε και να υμνούμε το Πανάγιο Όνομά Του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.