ΚΥΡΙΑΚΗ Α ΝΗΣΤΕΙΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 07.30 - Κυριακής της Ορθοδοξίας με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής Α Νηστειών Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής της Ορθοδοξίας Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Α Νηστειών με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων – Ευλογία και Αγιασμός.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ Α ΝΗΣΤΕΙΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 07.30 – Κυριακής της Ορθοδοξίας με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή της Ορθοδοξίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 07.30. Κυριακής Α Νηστειών με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ Α ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 13 Μαρτίου 2022 της Κυριακής Α Νηστειών live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή της Ορθοδοξίας με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής της Ορθοδοξίας με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων – Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Α Νηστειών. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Α Νηστειων
Κυριακη τησ Ορθοδοξιασ
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Μεγαλη Σαρακοστη
Μεγαλη Τεσσαρακοστη
Παρακληση
13 Μαρτιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο.

Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους.

Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.