Ρουμανία: Την Κυριακή της Πεντηκοστής, στην μεγάλη εορτή της καθόδου του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κάτω Δουνάβεως κ.Κασσιανός, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της παραδουνάβιας πόλης του Γαλατσίου, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του ιερού αυτού τόπου.

του Θωμά Αναστασιάδη

Στην λειτουργία παραβρέθηκε πλήθος πιστών του Δήμου, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον αντιπροσωπευτικότατο λατρευτικό χώρο της Μητρόπολής τους, για να προσευχηθούν και να ευχαριστήσουν τον Ελεήμονα Θεό για όλα τα δώρα που τους προσφέρει.

Στο διδακτικό λόγο ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για το έργο του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο, το θεμέλιο της ορατής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κάτω Δούναβη τέλεσε την ιεροτελεστία του ειδικού Εσπερινού, που ονομάζεται και Εσπερινός της γονατισίας, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι επτά προσευχές για την επίκληση του Αγίου Πνεύματος και αγιάστηκαν τα κλαδιά της καρυδιάς – σύμβολο των πύρινων γλωσσών που στέκονταν πάνω από τα κεφάλια των Αγίων Αποστόλων.

Στο τέλος των ιερών ακολουθιών, σύμφωνα με την παράδοση, ο κ.Κασσιανός ευλόγησε τους παρευρισκόμενους με Αγίασμα και τους πρόσφερε κλαδιά καρυδιάς στην αυλή του Καθεδρικού ναού, για να αναγγείλουν στους κατοίκους την χαρά της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.