Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 13 Ιανουαρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά και το ιερατείο του ναού.

Ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην αποστολική και ευαγγελική περικοπή η οποία έχει σχέση με τις προλαβούσες εορτές τόσο των Αγίων Θεοφανείων αλλά και των Χριστουγέννων. »Το φως του Χριστού φάνηκε στον κόσμο για να φωτίσει τους πιστούς οι οποίοι βρίσκονταν στο σκοτάδι της πίστεως».

Ο Απ. Παύλος αναφέρετε στην σάρκωση του Ιησού Χριστού περιγράφοντας παράλληλα το σκοπό για τον οποίο ο Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος.

Η δομή της Εκκλησίας από τον ίδιο Ιησού Χριστό κατά την οποία ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε πιστός έχει τον δικό του ρόλο και το δικό του χάρισμα. «Καὶ αὐτὸς ἔδωκε τοὺς μὲν ἀποστόλους, τοὺς δὲ προφήτας, τοὺς δὲ εὐαγγελιστάς, τοὺς δὲ ποιμένας καὶ διδασκάλους, πρὸς τὸν καταρτισμὸν τῶν ἁγίων εἰς ἔργον διακονίας, εἰς οἰκοδομὴν τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ».

Ο τελικός σκοπός είναι όλοι οι άνθρωποι να γνωρίσουν την αλήθεια και να οδηγηθούμε οι πάντες στην ενότητα της πίστεως.

Καλωσόρισε επίσης τα μέλη της επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησίων τα οποία φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από την Ιερά Μητροπόλη Κωνσταντίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.