Την Θ. Λειτουργία, τέλεσε χθες, Κυριακή μετά τα Φώτα, 10 Ιανουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μίλησε για την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και την έννοια του Βαπτίσματος, τονίζοντας ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής έδιδε το βάπτισμα της μετανοίας και της άφεσης των αμαρτιών προετοιμάζοντας τους ανθρώπους για τον ερχομό του Μεσσία. Η Εκκλησία με το Βάπτισμα, στο όνομα της Αγίας Τριάδας, εισάγει τον νεοφώτιστο στην συμμετοχή του θανάτου και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού.

Ο νεοφώτιστος με την βάπτιση αποθέτει τον παλαιόν άνθρωπο και εξέρχεται από το Μυστήριο αναγεννημένος «ἐν Πνεύματι Ἁγίῳ» ενδεδυμένος τον νέο, τον ανακαινισμένο άνθρωπο, τον άνθρωπο που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πειρασμό. Περαίνοντας τον λόγο του επεσήμανε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με την συμμετοχή μας στο Ι. Μυστήριο της εξομολογήσεως μπορούμε να ξεπλυθούμε από το βάρος των μετά το Βάπτισμα αμαρτιών μας ανανεώνοντας την χάρη του Αγίου Βαπτίσματος και με την αγάπη, την ελεημοσύνη και γενικότερα την τήρηση των Ευαγγελικών αρετών έχουμε την ελπίδα της Ζωής της Αιωνίου και της απολαύσεως των Αγαθών «ἃ ἡτοίμασεν ὁ Θεὸς … (Α΄ Κορ. β, 9) … τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ. (Β΄Τιμ. δ, 8)».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.