Κάθε στοιχείο που μπορεί να τους βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης, εναντίον του πρώην Μητροπολίτη, για τον οποίο υπάρχει αριθμός καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, ξεψαχνίζει η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έλαβαν καταθέσεις από πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τον Μητροπολίτη, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ ζήτησαν από τη Μητρόπολη, κατάλογο, με στοιχεία όσον έλαβαν εισφορές κατά καιρούς, ώστε να εντοπίσει κατά πόσον υπάρχουν κι άλλες γυναίκες, που πιθανόν να υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως είχε αναφέρει στον REPORTER γυναίκα, η οποία δεν έχει προβεί σε επίσημη καταγγελία κατά του Μητροπολίτη, την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, όταν εκείνη είχε πάει στην Μητρόπολη, για να λάβει εισφορά, σε ηλικία 16 ετών και αφού είχε μείνει ορφανή από πατέρα.

Όλη η Ορθοδοξία στο Διαδίκτυο

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, εξελίξεις αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας. Πάντως, ο REPORTER επικοινώνησε με τον πρώην Μητροπολίτη, ο οποίος αρνείται τα πάντα, χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντίες εναντίον του, τόσο την καταγγελία, όσο και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πέραν από την υπόθεση του Μητροπολίτη, εξελίξεις αναμένονται και για την καταγγελία σε βάρος πολιτικού προσώπου, αφού ο ύποπτος, αναμένεται να περάσει την πύλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, για να δώσει τη δική του εκδοχή σε σχέση με τα όσα του καταλογίζονται από την παραπονούμενη. Σημειώνεται ότι η καταγγελία έγινε πριν από δύο εβδομάδες, εντούτοις ακόμα δεν κλήθηκε για κατάθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι καταγγελίες για τέτοιας φύσεως αδικήματα, ανέρχονται στις δεκατέσσερις, η διερεύνηση μερικών από τις οποίες ολοκληρώθηκε και οι φάκελοι διαβιβάστηκαν στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να εξεταστούν και να δοθούν οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία ο φάκελος με την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Άντρης Ελευθερίου, ενώ ήδη μία υπόθεση, σε βάρος προπονητή στίβου καταχωρήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.