Τεράστιες οι ζημιές που προκλήθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Σχολείου όπου εξερράγη βόμβα στη Λεμεσό – Αρκετές και οι ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό και το εξωτερικό των χώρων.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στη σχολική αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού ΙΣΤ’ – Ζακακίου όσο και στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο σχολείο.

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, ανέφερε ότι τα κλειστά κυκλώματα, οι μαρτυρίες από γείτονες και περιοίκους καθώς και οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις στα αντικείμενα που ανευρέθηκαν- όπως ο εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη- αναμένεται να δώσουν απαντήσεις ως προς την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Οι εξετάσεις των αρχών βρίσκονται στα αρχικά στάδια και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ όπως θα δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες, οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σχολείο και εκκλησία, είναι μεγάλες. Η καταμέτρηση τους ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι:

1 του 6

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γινόταν εάν εκρήγνυτο και ο δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στο σχολείο, ο Μαρίνος Βασιλείου, είπε «φαίνεται, ότι το κυλινδρικό αντικείμενο είναι μεγάλο, ωστόσο, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ζημιές που μπορούσε να προκαλέσει εάν τελικά κατάφερνε να πυροδοτηθεί και να εκραγεί και αυτός ο μηχανισμός. Είναι αντικείμενο διερεύνησης κατά πόσον πρόκειται για τον ίδιο ή μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό».

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό-εξωτερικό της σχολικής αίθουσας:

1 του 5

Καταδικάζει την επίθεση ο Σύνδεσμος Γονέων

«Καταδικάζουμε την οποιανδήποτε εγκληματική ενέργεια και είναι λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολείο, να παίζει το κουδούνι και να μην βλέπεις τα μωρά να μπαίνουν στην τάξη», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν γνωρίζει κανένας τον λόγο για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σχολείο, ούτε εάν σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες των γονέων για τα νέα περιοριστικά μέτρα στα δημοτικά σχολεία.

«Δεν είχαμε οποιοδήποτε θέμα εμείς τις τελευταίες μέρες, ήταν ήρεμη η κατάσταση στο σχολείο μας», ανέφερε και απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στην 1.30, στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας του δημοτικού σχολείου.

Στη σκηνή βρέθηακν πυροτεχνουργός της Αστυνομίας και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού όπου για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.