Φέτος, το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου, ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ξεκινά στις 29 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα).

Έτσι, η τελευταία ημέρα που οι μαθητές θα πάνε σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα είναι η Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Οι μαθητές θα ξεκουραστούν για δύο εβδομάδες από τις υποχρεώσεις του, ενώ πρόκειται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, αμέσως μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου, που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την επόμενη Κυριακή του Θωμά (12 Μαΐου).

Παράλληλα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις όσον αφορά το πρόγραμμα των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενόψει των εξετάσεων, αλλά και των Ευρωεκλογών.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και την τελευταία ημέρα συνηθίζεται να πραγματοποιείται μια μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Πέρυσι, τα μαθήματα στα Γυμνάσια ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, φέτος θα διεξαχθούν και οι Ευρωεκλογές (9 Ιουνίου), επομένως, τα σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 Ιουνίου καθώς και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Έτσι, για τα Γυμνάσια, στα οποία διεξάγονται εξετάσεις από 1 έως και 15 Ιουνίου, απομένουν μόνο πέντε διαθέσιμες μέρες για επτά μαθήματα εκ των οποίων τα δύο κλαδικά (διπλά μαθήματα, Αρχαία γλώσσα συν Αρχαία μετάφραση και γλώσσα συν λογοτεχνία). Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου, ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα και τα Γυμνάσια- Λύκεια θα κλείσουν την Παρασκευή 17 Μαϊου, τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων, καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι Πανελλήνιες 2024 πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Μαϊου για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Την Παρασκευή 31 Μαϊου ξεκινούν, με την σειρά τους, και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) με την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.