Έκκληση προς τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας «να λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις των μαθητών, γονιών και των εκπαιδευτικών που ζουν καθημερινά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και την πραγματικότητα των σχολείων» απεύθυναν με ψήφισμα τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι μαθητές των λυκείων.

Μαθητές λυκείων συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «η νέα γενιά έχει ιδανικά, δεν ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» και «θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι σχολείο που να εξοντώνει».

Αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «οι μαθητές έχουμε γίνει ρομπότ που κυνηγούμε το βαθμό και ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας με βασικό στόχο τον βαθμό και όχι την μόρφωση που θα έπρεπε να λαμβάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύελλα για εξετάσεις τετραμήνου – Στους δρόμους οι μαθητές

«Ζητούμε την άμεση αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο τουλάχιστον για την Γ΄Λυκείου και απαιτούμε όπως ανοίξει επιτέλους ένας πραγματικός διάλογος με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για την αξιολόγηση των μαθητών. Ως ΠΣΕΜ είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτόν τον διάλογο», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Γρηγόρης Γρηγορίου είπε ότι οι μαθητές στέλνουν μήνυμα ότι θέλουν ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και όχι ένα σχολείο «εξεταστικό κέντρο» σημειώνοντας ότι «εδώ και 4 χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και εδώ και 4 χρόνια η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας περιφρονούν τους μαθητές».

Ως ΠΣΕΜ, είπε «ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο σύστημα. Ζητάμε ένα ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο που στόχο θα έχει την ολόπλευρη μόρφωση και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και όχι τη βαθμοθηρία και τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους μαθητές της Γ΄Λυκείου λέγοντας ότι οι μαθητές της Γ΄Λυκείου καλούνται φέτος να παρακαθίσουν τρεις φορές εξετάσεις σε πέντε μήνες.

Ερωτηθείς για συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας είπε ότι από την μέρα της εκλογής του νέου ΔΣ της ΠΣΕΜ δεν έγινε συνάντηση για να ακουστούν οι θέσεις των μαθητών σημειώνοντας παράλληλα κάλεσαν το Υπουργείο ζητώντας συνάντηση η οποία καθορίστηκε για αρχές Ιανουαρίου, πριν των έναρξη των εξετάσεων τετραμήνου.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι μαθητές προσήλθαν στην εκδήλωση χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας και χωρίς μάσκα ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε ότι η ΠΣΕΜ κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στην εκδήλωση τηρώντας τα μέτρα, έκκληση όπως είπε που δεν εφαρμόστηκε από την πλειοψηφία των μαθητών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.