Για τις αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση και την επιβολή ενός τρίτου ολικού lockdown στην χώρα μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Omega η καθηγήτρια και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Μαρία Κολιού.

Συγκεκριμένα η κ. Κολιού δήλωσε: «Κανείς δεν είχε στο πρόγραμμα του το Lockdown. Όλα τα μέτρα τα οποία που γίνονταν και οι εισηγήσεις κατά καιρούς, θέλαμε να αποφύγουμε το lockdown.

Από την άλλη οι θάνατοι αυξήθηκαν και έτειναν προς επίπεδα Δεκεμβρίου, έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία μεγάλη πληρότητα και το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΣΤΟ INSTAGRAM

Το χειρότερο είναι ότι όλα τα διεθνή κέντρα τα επιδημιολογικά δεν προέβλεπαν κάποια μείωση, αντίθετα προέβλεπαν περεταίρω επιδείνωση της κατάστασης. Πιστεύω ότι δεν πήγαινε άλλο, δηλαδή έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Δεν περιμέναμε να εξελιχτούν τόσο άσχημα τα πράγματα. Πραγματικά ήταν η τελευταία εβδομάδα η οποία έδειξε όλη αυτή την επιδείνωση της κατάστασης και θανάτους με αποτέλεσμα να γίνει πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεδομένου ότι και τα παιδιά είναι στα σπίτια τώρα θα βόλευε κάπως από την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να τα προσέχουν».

Συμβολική κίνηση από τον Αργολίδος Νεκτάριο: Έψαλε και δεν χοροστάτησε

Όσον αφορά τις αποφάσεις για τον Εκκλησιασμό η κ. Κολιού ανέφερε:

«Η ομάδα δεν τοποθετήθηκε ειδικά για τα μέτρα. Εμείς έχουμε κάνει και πρωτόκολλο για καλή συμπεριφορά μέσα στην Εκκλησία, σωστή όσον αφορά τις αποφάσεις και όλα αυτά μέσα στις Εκκλησίες. Δεν μιλούσαν για τον αριθμό των πιστών που θα ήταν μέσα. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες σαν ομάδα».

Όσον αφορά την απόφαση για αποστολή ενός sms δήλωσε: Επειδή πρέπει να γίνει αυστηρό το lockdown. Διότι όσο το δυνατό το σκεπτικό είναι να περιοριστεί η διακίνηση του κόσμου.

Το πρώτο θέμα είναι να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα και να αρχίσουν να δείχνουν και κάποιες μειωτικές τάσεις, ακόμη και αυτοί που θα κολλούν τώρα θα το περάσουν στα σπίτια τους. Από την άλλη το άλλο που κερδίζουμε είναι χρόνος, χρόνος μέχρι να ανεβεί και άλλο η εμβολιαστική κάλυψη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.