ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΥΑ: Παρότι οι δυο ΚΥΑ, υπουργικές αποφάσεις για τα αναδρομικά ενστόλων έχουν υπογραφεί, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί με αποτέλεσμα να κυριαρχεί αγωνία στις τάξεις των ενστόλων μιας και δεν έχουν εκδοθεί ούτε και οι αντίστοιχες εφαρμοστικές εγκύκλιοι που θα καθορίζουν όλες τις λεπτομέρειες και θα απαντούν τα κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία ταλανίζουν τους δικαιούχους.

Διαψεύστηκε η ΥΦΕΘΑ με τη δήλωσή της ότι τα αναδρομικά ενστόλων θα καταβληθούν μέσα στον Νοέμβριο, άλλοι υποστήριζαν τον Δεκέμβριο ενώ τώρα υπάρχουν σοβαροί φόβοι ότι το ζήτημα των αναδρομικών θα κλείσει τελικά τον Φλεβάρη, σενάριο το οποίο αφήνει ανοικτό και ο νόμος 4575/2018, καθώς δίνει την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να “τρενάρει” την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών ποσών μέχρι και τις 27/1/2019.

Για αναδρομικά απόστρατων και συνταξιούχων πληροφορίες θέλουν η καταβολή των ποσών να γίνει μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία εξετάζεται να πληρωθεί νωρίτερα, ενδεχομένως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, όμως σύμφωνα και με χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδος ενδέχεται να γίνει μετά τα Χριστούγεννα με εμβόλιμη πίστωση του εφάπαξ επιδόματος στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Αγία Βαρβάρα: Τι γιορτάζουμε αύριο 4 Δεκεμβρίου

Σκέψεις έχει προκαλέσει και το ενδεχόμενο των κρατήσεων στα αναδρομικά ενστόλων μιας και υπάρχει περίπτωση να είναι μειωμένα από 24% ως και 55% λόγω του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, με τους συνταξιούχους να υφίστανται επιπλέον μειώσεις.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.6 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.