Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου-Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων

Στο πλαίσιο του Άγίου Δωδεκαημέρου που ανοίγει με τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, η ένορία Έυαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων τελεί κατ΄έτος κτητορικό μνημόσυνο την 27ήν Δεκεμβρίου.

Το μνημόσυνο αποτελεί προσευχή της τοπικής Έκκλησίας υπέρ αναπαύσεως όλων εκείνων που προσέφεραν υπηρεσίες στην ενορία με τον τρόπο του ο καθένας. Βεβαίως, καθημέρινά στις ακολουθίες μνημονεύονται συνολικά οι ευεργέτες, δωρητές και αφιερωτές κάθε Ιερού Ναού, διότι εκείνοι ελεύθερα θέλησαν να προσφέρουν τα μέγιστα, ώστε ο Ναός να καταστεί «οίκος Θεού», ευπρεπισμένος και περικαλλής.

Έκτός αυτού, όμως, είναι δυνατό να γίνεται και ιδιαίτερη και κατ΄όνομα μνημόνευση και προσευχή σε ορισμένο μήνα και ημέρα. Έτσι το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Περιβολίων έχει καθιερώσει κάθε έτος ορισμένο κτητορικό μνημόσυνο την 27ήν Δεκεμβρίου, κατά το οποίο η τοπική Έκκλησία δέεται υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων Ιερέων, επιτρόπων, ιεροψαλτών, και νεωκόρων, οι οποίοι διακόνησαν στην ενορία μας, αλλά και όλων όσοι προσέφεραν και κοπίασαν για την αποπεράτωση των έργων κατασκευής του ναού και την ενίσχυση της φιλανθρωπικής δραστηριότητας.

Μάλιστα, η ημέρα αυτή συμπίπτει και με την εορτή του Άγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, κατά την οποία συνήθιζε να τελεί Θεία Λειτουργία ο μακαριστός π.Στέφανος Κοκκίνης, ο τελευταίος τακτικός εφημέριος της ενορίας και μνημόνευε με δική του πρωτοβουλία όλους τους κεκοιμημένους ευεργέτες του Ιερού Ναού.

Το Έκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε από το 2015 να συνεχίσει την παράδοση αυτή το «καλό έργο» που άφησε παρακαταθήκη ο αείμνηστος π.Στέφανος. κκΚαλούνται, λοιπόν, για 3ή συνεχή χρονιά, όλοι οι ευλαβείς ενορίτες και μή να συμμετέχουν στην κοινή προσευχή.

Κτητορικό Μνημόσυνο στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων Κτητορικό Μνημόσυνο στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.