Ι.Μ.Καρυστίας: Με λαμπρότητα τίμησε την 14η Ιουλίου η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκυρου την μνήμη του Ασκητού της νήσου Σκυροπούλας, τον Όσιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ απέδωσε την υμνολογία εκ του αναλογίου του ιερού ναού τους ύμνους του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της εορτής πλαισιωμένος από τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Στάμου και άλλους ιεροψάλτες.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο άγων την ονομαστική εορτή του και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο και ιερείς όμορων ενοριών και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Ιωάννη Τσακλάνο.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ομίλησε για το συγγραφικό έργο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και απηύθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις εόρτιες και πατρικές ευχές του προς τον άγοντα την ονομαστική εορτή του και εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα.

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στην ΑΓΕΤ Αλιβερίου
Το απόγευμα της γιορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης την Παρασκευή 14 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στο εόρτιο πανηγυρικό εσπερινό στο φερώνυμο παρεκκλήσι των Αγίων εντός του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Αλιβερίου.

Τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Νικόδημος Τσιμόγιαννης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου, οι Πρωτοπρ π. Παύλος Κουντούρης, εφημέριος ενοριών Παρθενιου – Πρασίνου Αλιβερίου, π. Γεώργιος Γιαννούλης, εφημέριος Αγίου Λουκά Αλιβερίου, π. Ευάγγελος Βογιατζής, εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, ο Πρεσβύτερος π.Ανάργυρος Τσιπόκας, εφημέριος Πετριών και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στην ζωή και το μαρτύριο των αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης επίσης αναφέρθηκε διαχρονικά στην σημασία του παιδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τέλος, κατέληξε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με την ιδιαίτερη αξία που έδωσε ο χριστιανισμός στα παιδιά και στους νέους.

Την εορτή τίμησαν ο Διευθυντής της ΑΓΕΤ κ. Βασίλειος Καμπάνης οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την ποιμαντική παρουσία του, η οποία λάμπρυνε και φέτος την σημερινή γιορτή, καθώς επίσης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Μαστροκώστας και κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά, τα μέλη του σωματείου και οι υπάλληλοι της ΑΓΕΤ, η Λιμενάρχης Καράβου, Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Ελένη Μπαλτά, καθώς πολλοί πιστοί από την περιοχή του Αλιβερίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.