Παράταση έως την 1η Οκτωβρίου αναμένεται να δώσει το διοικητικό συμβούλιο του «Ελληνικού Κτηματολογίου» στη φάση της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα.

Αναφέρεται ότι για τις ιδιοκτησίες που δηλώθηκαν το 2008 αλλά λόγω διαφορετικών διαγωνιστικών διαδικασιών (επεξεργασίας και ανάρτησης) κατέληξαν σε ενστάσεις και προσφυγές μεταξύ των διαγωνιζομένων και έφεραν μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάρτηση. Το Κτηματολόγιο είχε δώσει αρχικά διορία έως τις 3 Αυγούστου, για τους κατοίκους Εσωτερικού και για 1 Οκτωβρίου για τους κατοίκους Εξωτερικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος θα επεκταθεί έως την 1 Οκτωβρίου, με απόφαση που έχει ληφθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην Αθήνα, υπολογίζεται ότι έχουν υποβληθεί 1,22 εκατ. δηλώσεις ιδιοκτησίας σε σύνολο 729.223 ακινήτων από 543.000 φυσικά πρόσωπα και άνω από 8.000 νομικά πρόσωπα και το Δημόσιο. Για πρώτη φορά, ο έλεγχος μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑXIS με την χρήση των αντίστοιχων κωδικών.

Ήδη, όσοι έχουν δηλώσει δικαιώματα και δεν έχουν δώσει στοιχεία e-mail, έχουν λάβει μέσω ταχυδρομείου το κτηματολογικό απόσπασμα. Θα ακολουθήσει για όσους έχουν καταχωρήσει e-mail και σχετική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι δεν έχουν λάβει κάποια ειδοποίηση καλούνται μέσω της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (www.ktimanet.gr), να αναζητήσουν την επιλογή «ανάρτηση» και να κάνουν χρήση της εφαρμογής μέσω των κωδικών του Τaxisnet.

Αν διαπιστώσουν λάθη ή δεν υπάρχει καταγεγραμμένο = το ιδιοκτησιακό τους δικαίωμα (είτε διότι δεν το είχαν ποτέ δηλώσει είτε γιατί η δήλωσή τους είχε απορριφθεί) τότε πρέπει να επικοινωνήσουν με το κτηματολογικό γραφείο τηλεφωνικά στο 210-01.01.010 ή μέσω email ([email protected]).

Μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση διόρθωσης στοιχείων και ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στη σχετική ιστοσελίδα.

Έως τις 15 Ιουλίου, είχαν πραγματοποιηθεί 47.823 αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων και 10.572 αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος. Από αυτές, ηλεκτρονικά είχαν υποβληθεί 2.408 για διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων και 8.637 για διόρθωση πρόδηλου σφάλματος. Για αίτηση χορήγησης πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου (έχουν υποβληθεί 11.134 αιτήσεις) υπάρχει από τις 22 Ιουνίου, η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, με χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.