ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι περιορίστηκαν τον προηγούμενο μήνα σε 961.749 άτομα. Σε σχέση με τον Ιούλιο (970.201), διαπιστώνεται μείωση ανέργων κατά 8.452 άτομα ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018 (973.471) προκύπτει μείωση ανέργων κατά 11.722 άτομα. Κοινωφελής εργασία παράταση, πληρωμή ΚΕΑ επίδομα ενοικίου, συντάξεις ΟΓΑ Οκτωβρίου.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται πλέον σε 138.492 και αντιστοιχούν στο 14,4% του συνόλου.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο οργανισμός, γίνεται σαφές το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς 541.014 άνεργοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών.

Κοινωφελής εργασία: Επίσης, 359.301 άνεργοι (37,35%) είναι ηλικίας 30 έως 44 ετών. Επιπλέον, 414.223 άνεργοι (43,06%) είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι 189.818 (19,73%) που βρίσκονται χωρίς δουλειά, παρά το γεγονός ότι έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Κοινωφελής εργασία: Η απασχόληση διάρκειας 8 μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως, ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.

Κοινωφελής εργασία: Κυριότερα, το αναμορφωμένο πρόγραμμα θα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σπονδυλωτής παρέμβασης, η οποία με την παροχή –σε επόμενο στάδιο– εξειδικευμένης και πιστοποιημένης, θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας, θα οδηγεί στην ομαλή επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

Πληρωμή ΚΕΑ επίδομα ενοικίου, συντάξεις ΟΓΑ Οκτωβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.