Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας της, δημοσίευσε δέκα βιβλία ποίησης, πολλά από τα οποία ήταν «παράπονα» («complaints»), ένας όρος για μεσαιωνικά ποιήματα και τραγούδια διαμαρτυρίας ενάντια στην κακία ή την αδικία.

Η Google τιμά με ένα doodle την Ιταλίδα συγγραφέα Κριστίν ντε Πιζάν, η οποία θεωρείται η πρώτη Ευρωπαία επαγγελματίας λογοτέχνης. Η Ιταλίδα συγγραφέας θεωρείται μία από τις σημαντικότερες λόγιες του μεσαίωνα.

Κριστίν ντε Πιζάν: Η ζωή και η καριέρα της
Η Κριστίν ντε Πιζάν γεννήθηκε στη Βενετία στις 11 Σεπτεμβρίου 1364. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια εξερευνώντας βιβλιοθήκες στην αυλή του βασιλιά της Γαλλίας Κάρολου Ε’ του Σοφού, όπου ο πατέρας της υπηρετούσε ως αστρολόγος. Οπλισμένη με μια πένα και την αγάπη της για τη λογοτεχνία, άρχισε να γράφει ρομαντικές μπαλάντες το 1393. Αυτή η πρώιμη ενασχόληση για γυναίκα με την λογοτεχνία γοήτευσε πολλούς ισχυρούς άνδρες της εποχής της συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου ΣΤ’.

Η Ντε Πιζάν, όπως αναφέρει το SanSimera, είναι πιο γνωστή για τον ρόλο της σε μια μεσαιωνική λογοτεχνική διαμάχη που ανταγωνίζεται κάθε σύγχρονο δράμα διασημοτήτων. Ξεκίνησε στις αρχές του 1400 με θυελλώδεις συζητήσεις σχετικά με το δημοφιλές ποίημα «Μυθιστορία του ρόδου» («La Roman de la Rose) των Γκιγιόμ ντε Λορίς και Ζαν ντε Μεν. Η Ντε Πιζάν κατήγγειλε τη μεταχείριση των γυναικών στο έργο και ανταπέδωσε το 1405 με ένα από τα πιο διάσημα έργα της «Το βιβλίο της πολιτείας των κυριών» («Le livre de la cité des dames»). Σε αυτό, ενσωμάτωσε ιστορίες που αναδείκνυαν της ηγετικές ικανότητες και τη σοφία σημαντικών γυναικών από την μυθολογία και την ιστορία. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε τη συνέχεια του με τίτλο «Ο θησαυρός της πολιτείας των κυριών» («Le trésor de la cité des dames») ολοκληρώνοντας τη σειρά που θεωρείται πλέον από τα πρώτα έργα της φεμινιστικής λογοτεχνίας.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της, δημοσίευσε δέκα βιβλία ποίησης, πολλά από τα οποία ήταν «παράπονα» («complaints»), ένας όρος για μεσαιωνικά ποιήματα και τραγούδια διαμαρτυρίας ενάντια στην κακία ή την αδικία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.